Det BEDSTE sted for godt service og gode priser

Dansk Vvs-Center /
http://www.dvcenter.dk/




Fisker´s Blog

Søg i denne blog og internettet

tirsdag den 16. marts 2010

Venstre skyder brændeovnsafgift ned

Venstre skyder brændeovnsafgift ned
Der er allerede gjort en kæmpe indsats for at reducere forureningen fra brændeovne, fastslår Venstres Eyvind Vesselbo ovenpå kontroversielt afgiftsforslag.
Der er absolut ingen grund til at belemre mindst 600.000 danske ejere af pejse eller brændeovne med en årlig grøn ejerafgift på 4.000 til 8.000 kr.
Det fastslår Venstres miljøpolitiske ordfører, Eyvind Vesselbo, i en kommentar til et kontroversielt forslag fra Det Økologiske Råd, som bliver præsenteret i dag på Christiansborg.
- Én ting er, at det vil være enormt bureaukratisk at føre ud i livet. Noget andet er, at Det Økologiske Råd med jævne mellemrum er faret frem med de samme forældede tal gennem de seneste otte år. Sandheden er, at der allerede er gjort mange tiltag mod at reducere forureningen fra brændeovne, siger Eyvind Vesselbo.
Miljøordføreren henviser bl.a. til, at nye brændeovne ikke forurener så meget som gamle modeller, og til, at der er gennemført oplysningskampagner med det formål at få ejere af brændeovne til at fyre fornuftigt og dermed mindre forurenende.
- Jeg anerkender naturligvis, at der er sundhedsskadelige partikler i røgen, men sandheden er, at der allerede er gjort en kæmpe indsats for at reducere forureningen. I sådan en situation skal man ikke belemre folk med en grøn afgift. Dertil kommer, at brændefyring er CO2-neutral, og at brændeovne udgør et hyggeelement i dansk kultur, som man ikke bør tage fra danskerne, fortsætter Vesselbo.
Ifølge Det Økologiske Råd er brændefyring omtrent fordoblet i Danmark gennem de seneste ti år.
Endvidere henviser rådet til beregninger, der fastslår, at brændefyring forårsager ca. 200 for tidlige dødsfald herhjemme om året og i øvrigt koster samfundet over fire mia. kr. årligt, bl.a. i forøgede sundhedsudgifter og tabt arbejdsfortjeneste.
Forslaget om en grøn ejerafgift på pejse og brændeovne har bragt mange danskere op af stolen.
Det afspejles ikke mindst i en yderst passioneret debat her på berlingske.dk, hvor læserne kan give udtryk for deres meninger om forslaget.
Langt de fleste debattører er lodret mod forslaget. F.eks. skriver en læser ved navn Finn Mogensen:
- Nu holder alting op. Det er ganske simpelt tyveri, og jeg vil aldrig stemme på et politisk parti, der er med til at indføre denne "grønne" afgift.
I læserstormen finder man dog enkelte indlæg, der bakker op om forslaget. F.eks, skriver en Lone Holm:
- Jeg bor på Frederiksberg, og der er rigtig mange som har brændeovn. Og det stinker.

Skrot Oliefyr og få 20.000 af staten

Vidste du at ...
Med et jordvarmeanlæg kan du spare 50 % af dine varmeudgifter – ja, måske mere end det. Har du elvarme kan du nemlig spare helt op til 70 %, og som regel er der penge at tjene fra første dag, selv når du modregner udgifterne til et kreditforeningslån.

Fordele ved jordvarme
Først og fremmest sparer du en masse penge til opvarmning og varmt vand. Men ikke nok med det. Jordvarme er miljøvenlig i forhold til oliefyr og almindelig elvarme og reducerer dit CO2 udslip med knap 40 %.
Desuden kan du glæde dig over, at anlægget stort set er vedligeholdelsesfrit, ligesom du slipper for udgifter til skorstensfejer. Du skal heller ikke længere huske at få fyldt dyr olie på tanken eller bruge tid på at slæbe rundt på træpiller eller andet brændsel.
Når du en gang vil sælge, er det attraktivt for køber, at huset både har et lavt energiforbrug og et vedligeholdelsesfrit anlæg.

Sådan kommer du godt i gang
1.Kontakt en Danfoss installatør og aftale et besøg hos dig.
2.Installatøren vurderer dit nuværende varmesystem, samt hus og grund, herunder den bedste placering af slanger. Han skal også kende dit nuværende forbrug, antal kvadratmeter og planer om evt. kommende udbygninger m.v.
Tidsforbrug ca. 1 time.

3.Installatøren beregner en anslået besparelse samt kommer med et tilbud på et jordvarmeanlæg skræddersyet til dine forhold.
Tidsforbrug ca. 14 dage.

4.Når du har accepteret tilbuddet, søger installatøren om de nødvendige tilladelser hos kommunen. Derefter aftaler I tidsplan og evt. arbejdsfordeling* for projektet: nedgravning af jordslanger, fjernelse af eksisterende anlæg, tilslutning af nyt o.s.v.
Tidsforbrug ca. 1 time.
5.Kontakt bank eller kreditforening, hvis du skal låne penge til anlægget.
6.Når aftaler/tilladelser til etablering og finansiering er hjemme, aftales den endelige tidsplan.
Tidsforbrug ca. 4–8 uger.

7.Installatøren etablerer dit nye jordvarmeanlæg.
Tidsforbrug ca. 1 dag.

8.Installatøren gennemgår det lovpligtige serviceeftersyn (serviceaftalen).
Tidsforbrug ca. 10 minutter.

9.Installatøren gennemgår og forklarer alle funktioner i dit nye anlæg, herunder betjening. Desuden kan du få svar på alle dine spørgsmål.
Tidsforbrug ca. 1 time.

* Du kan vælge selv at stå for nedgravning af jordslanger, men sørg for at aftale det med installatøren.
Tidsforbrug ca. 2 dage.

LÆS MERE HER :
http://www.jordvarme.danfoss.dk/?utm_source=Google%20AdWords

Beregn hvad du kan spare :

http://www.jordvarme.danfoss.dk/simpel-beregner